Index Vakbarát Hírportál

Fidesz-közeli médiához köthető Vona paparazzója

2016. szeptember 22., csütörtök 20:21 | aznap frissítve

Vona Gábor csütörtökön kora délután – mint arról beszámoltunk – közleményt adott ki arról, hogy reggel a kisfia vette észre az iskola előtt, hogy valaki fotózza őket egy kocsiból. Kiderült, hogy olasz férfiakról van szó, akik állításuk szerint újságírók, és azért bérelték fel őket, hogy pár fotót készítsenek róla. Azt mondták, egy olasz ügynökségnek dolgoznak, de Vonának ez nem volt kerek, késő délután pedig újabb Facebook-bejegyzést tett közzé, amiben megírta, ki is szerinte az egyik fotós. 

„Az már korábban kiderült, hogy Spéder Zoltán ellen a Habony-média egy világhírű olasz paparazzi, Andrea Belmonte munkáját vette igénybe. Belmonte már számtalan világsztárral vagy olasz hírességgel keveredett konfliktusba, miután

Orbán Viktor csapata megtalálta benne az ideális hiénát, akire rábízhatják a karaktergyilkosságokat. A hasonló a hasonlót szereti.

Nos, ma ugyanez a személy volt a házunk előtt és a kisfiam iskolája előtt. Ezt pedig bizonyítani is tudom, ha kell

– írta a politikus a Facebookon. Vona súlyos jogi és politikai következményeket ígér, és azt írja, szerint a Fidesz állhat a megfigyelés mögött (felsorolva a Habony Árpád nevéhez sorolt kormánypárti sajtótermékeket):

Tisztelt Ripost, 888, origó és a többiek! Most valahogy senki sem keres önöktől. Ibiza nem kapcsolható, vagy mi a baj? Pedig ez azért címlapsztori, nem? Ja, hogy önök is benne vannak ebben az egész mocsokban? Gondolom, majd megint jön, hogy Kovács Béla...

– folytatta, és azt állította, a rendőrség megerősítette a történteket.

Az RTL Klub híradójának a Fidesz szóvivője, Halász János azt mondta: „ostobaság, amit Vona állít, a Fidesznek nincs köze az ügyhöz”. Ha azonban valóban Belmonte készítette a képeket, akkor a Habony-közeli médiumok érintettsége több mint valószínű, hiszen – mint azt a 444 még nyáron megírta – a Spéder Zoltánról (az FHB, valamint az Indexet is kiadó CEMP médiacsoport tulajdonosáról) készült, a Riposton és a 888-on megjelent paparazzo képeket is Belmonte csinálta a fotók adatai szerint.

Simicskára három napig vártak

Közben a Magyar Nemzet arról számolt be, hogy az említett paparazzo és társa csütörtök délután már a lap tulajdonosát, Simicska Lajost üldözte Veszprémben.

Azt írták, hogy miután korábban arról lehetett hallani, hogy a Spéder-képek Andrea Belmonte gépével készültek, rákérdeztek Vonánál, hogy  őt is az az ismert fotós üldözte-e, aki korábban többek közt Luis Figo futballsztárral került összetűzésbe. 

A Nemzet úgy tudja, a hét elején három napig vártak Simicska Lajos házánál fotósok, akkor még egy másik csapat, egy tetovált olasz férfi és magyar kísérője, akik egy zöld Kiával érkeztek. Simicska szerint nemcsak őt zaklatták, hanem a családtagjait is fényképezték a fotósok. 

Csütörtök délután már a Vonát fotózók érkeztek Veszprémbe, Simicska házához, és még a cikk megjelenése előtt közvetlenül is ott tartózkodtak.

Juhász Péterre is ráálltak

Vona posztja után Juhász Péter is előállt a Facebookon azzal, hogy mit tud a paparazzókról:

Neki azt mondták, akik figyelmeztették, hogy megfigyelik, hogy

Fideszes emberek idehozattak Olaszországból 4 embert megfigyeletetni politikusokat (az informátor csak rólam beszélt, de ezek szerint többünket). Elmondta, hogy a rám állított emberek követni fognak, és azt az utasítást kapták, hogy a Nagymező-Király utca környékén tanyázzanak (itt van az Együtt irodája).

Juhásznak azt is elmondták, hogy a karaktergyilkossághoz van szükség számára terhelő információkra és fényképekre, ezeket gyűjtik be az olaszok, de a magyar szakemberek fogják kiértékelni őket. 

Annyi pluszt mondott Vona sztorijához képest, hogy a Charles Hotlerben, a Hegyalja úton szállásolták el őket

- írta Juhász.  

Rovatok