Index Vakbarát Hírportál

Jogerős: feltételesen sem helyezhető szabadlábra Bene László

2016. szeptember 23., péntek 11:32

Jogerősen elutasította az egykori budai Skála áruháznál történt pénzszállítórablás és gyilkosság egyik, húsz évvel ezelőtt életfogytiglanra ítélt elkövetőjének feltételes szabadságra bocsátását a Szegedi Törvényszék három bíróból álló másodfokú tanácsa - közölte a Szegedi Törvényszék az MTI-vel. A bíróság döntésével helyben hagyta a Szegedi Járásbíróság büntetés-végrehajtási bírójának elsőfokú döntését.

A bíróság a bv intézet és az igazságügyi pszichológus szakvéleményére alapozva úgy véli, hogy Bene László esetében továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye, tekintettel arra, hogy személyiségszerkezetében nem következett be olyan mértékű változás, amelynek alapján le lehet vonni azt a következtetést, hogy törvénytisztelő életmódot fog folytatni. A büntetés-végrehajtási törvény előírásainak megfelelően a bíróság rendelkezett arról, hogy a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét 2017-ben újra megvizsgálják.

Bene Lászlót a Legfelsőbb Bíróság 1996-ban több emberen, részben előre kitervelten, részben nyereségvágyból, részben aljas indokból elkövetett emberölés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek a Budai Skála áruház pénzszállító autójának kirablása, valamint több ember, egy 23 éves egyetemista és két vadász életének kioltása miatt.

Rovatok