Index Vakbarát Hírportál

Kétszer annyian szavaztak rá, mint amikor fideszesként indult

2016. szeptember 25., vasárnap 21:10

Ismét Vlasich Krisztián lett Csepreg polgármestere, a szavazatok 71 százalékát szerezte meg a vasárnapi időközi választáson. Majdnem kétszer annyi voksot kapott, mint 2014-ben, amikor a Fidesz-KDNP jelöltjeként indult.

Vlasich Krisztián 2014-ben még a Fidesz-KDNP jelöltje volt, ezúttal viszont függetlenként indult a csepregi polgármesterségért. Bár a kampányába a tudósítások szerint Hende Csaba és Ágh Péter fideszes parlamenti képviselők is beszálltak.

Vlasichnak ezúttal két kihívója volt, de a nyomába se értek. Kovács András 298 szavazatot kapott (18,7 százalék), Szabó Bálint pedig 156 szavazattal a harmadik lett (9,8 százalék).

Vlasich 1132 szavazatot kapott, ez 71 százalék, és érdemes összehasonlítani a 2014-es eredményével, amikor még fideszes jelölt volt. A polgármester akkor nagyjából feleennyi vokssal, 590-nel, és 48,6 százalékkal lett a város vezetője. Vagyis a polgármesternek ezúttal sokkal jobban sikerült a mozgósítás, mint amikor fideszes jelölt volt.

Ebben nyilván szerepet játszott az is, hogy a városban hónapok óta folyik az ellenségeskedés, amely májusban a képviselő-testület feloszlatásához vezetett. A csepregi képviselők többsége akkor azért döntött így, mert szerintük a polgármester nem tudott elszámolni közpénzekkel. Az indulatokat jól jelzi, hogy szeptemberben a távozó képviselők még egy fegyelmi eljárást is megszavaztak és indítottak a polgármester ellen. Ezzel kezdeményezték a polgármester felfüggesztését.

Vlasich szerint mindez hazugság, és "antidemokratikus puccs" történt.  A polgármester szerint a pénzügyekről már korábban elszámolt a testület felé, és olyan dolgokat kérnek számon rajta, amelyet az "oszlatók" is megszavaztak a költségvetés részeként. A polgármesternek most nagy elégtételt jelenthet a nagy arányú győzelme.

Rovatok