Index Vakbarát Hírportál

3 év 2 hónap börtönt kapott a tanítványát szexuálisan zaklató tornatanár

2016. szeptember 26., hétfő 13:10

Arra hivatkozva, hogy a hosszabb időtartamú szabadságvesztésnek nagyobb visszatartó ereje lehet, a Debreceni Törvényszék másodfokon, jogerősen 3 év 2 hónap börtönbüntetésre súlyosította annak a tornatanárnak az ítéletét, aki 2015-ben kezdeményezett intim kapcsolatot 12 éves tanítványával egy balmazújvárosi iskolában. Emellett folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt K. Attilát 3 évre eltiltotta a tanári és az edzői foglalkozás gyakorlásától is, írja közleményében a törvényszék.

A tornatanár 2014 szeptemberétől dolgozott a balmazújvárosi iskolában, mellette ő edzette az intézmény kézilabdacsapatát. A mindössze 12 éves tanítványával 2015 májusa és 2015 júliusa között „az edzői-tanítvány kapcsolatra alapozva érzelmi viszonyt szorgalmazott.” Ezek után az egyik közösségi oldalon  rendszeresen kedveskedő, udvarló üzeneteket küldött tanítványának, személyesen is találkozott a kislánnyal, aki érzelmileg is kötődni kezdett hozzá.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott a helyzettel és a tanári nevelői lehetőségeivel visszaélve fokozatosan a szexuális kapcsolat irányába mozdította el a kapcsolatukat. Pár hét elteltével az áldozatot többször is szájon csókolta az iskolai szertárban, intim helyeken simogatta, ruhátlan fotókat küldözgetett neki. A nyári szünet alatt egy alkalommal találkozóra is hívta a 12 éves lányt, aki erre nem ment el.

A bírósági eljárás alatt kiderült, hogy a vádlott szakmaiságára sosem kapott panaszt az iskola vezetése, a tanítványok és a szülők is inkább túl fegyelmezettnek, katonásnak tartották. A férfi a nyilvános ülésen bocsánatot kért tetteiért, a kislány édesanyja pedig elfogadta bocsánatkérését.

A vádlottat elsőfokon idén június 21-én 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság, illetve 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az első fokú ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész fellebbezett súlyosításért.

Rovatok