Index Vakbarát Hírportál

Az orvosok felébresztették a körúti robbanásban megsérült rendőrnőt

2016. szeptember 28., szerda 07:15

A szerdai Bors „biztos forrásra” hivatkozva azt írja, hogy

felébresztették a mesterséges altatásból a robbanásban életveszélyesen megsérült rendőrnőt.

Az eddig készült CT-eredmények bizakodásra adnak okot, a törzsőrmester teljesen felépülhet. Ugyanakkor A. Szabina még nincs olyan állapotban, hogy kollégái meghallgathatták volna.  Járőrtársa, V. László már kedden el­hagyhatta az intenzív osztályt.

A lap azt is megírta, hogy kedd reggel a rendőrök nagy erőkkel szálltak ki egy Budaörsi úti benzinkútról érkező téves riasztásra, ahol az egyik vásárló a robbantót vélte látni. A riasztás azonban tévesnek bizonyult. 

Úgy tűnik, az országban igazi bombapánik tört ki, ami szintén nem segíti a nyomozást: kedden a Teréz körútról, Ferihegyről, az Arany János utcából,  a Mogyoródi útról és a XVIII. kerületből is riasztották a rendőröket gyanús csomag miatt – a riasztások azonban egytől egyig vaklármának bizonyultak.

A Borsnak megszólalt az a taxis is, akit pont elkapott a robbanás oldalszele. Frigyes épp két utassal ért a Teréz körútra, amikor bekövetkezett a detonáció:

Mi­re föleszméltem, a szélvédőn egy lyuk tá­tongott, a bal első ablak betört, és az utasom szólt, hogy vérzik a fejem. Tőle kaptam zsebkendőt, amit rászorítottam a sebre.

Amikor kiszálltak az autóból, látták, hogy több ember veszi körbe a két sérült rendőrt.

Emlékszem, hogy a nő feküdt alul, míg a társa félig felette feküdt. Úgy tűnt, mintha védelmezné.

A taxis autójába több helyen is szögek fúródtak, egyet még a tetőkárpitban is találtak a kocsit reggelig vizsgáló rendőrök, ami legfeljebb három centire mehetett el Frigyes feje mellett.

A Teréz körúti merénylettel kapcsolatban itt találhat meg minden információt>>>>>>>>>>>>

Rovatok