Index Vakbarát Hírportál

17 év után zárták le egy kecskeméti gyilkosság aktáját

2016. október 4., kedd 10:28

1999. szeptember 16-án reggel holtan találtak egy 31 éves, kiskunfélegyházi nőt Kecskeméten egy erdős területen. A nyomozás megállapította, hogy az áldozatot megerőszakolták és megfojtották. A tetteshez azonban két év alatt sem sikerült eljutnia a rendőrségnek, ezért az eljárást 2001 tavaszán megszüntették.

17 éve ölt

Azonban - ahogy a Police.hu fogalmaz - a rendőrök nem feledkeztek meg az ügyről, többször is elővették az ügyet, majd a technikai eszközök fejlődésének köszönhetően tavaly télen sikerült végre beazonosítaniuk a feltételezett elkövetőt, aki akkor egy másik erőszakos bűncselekmény miatt előzetes letartóztatásban volt.

A nyomozás adatai szerint a bűncselekmény elkövetésekor 23, most 40 éves Z. János azért ölte meg a nőt, hogy a szexuális erőszak miatti felelősségre vonást elkerülje. A nő táskáját, benne az irataival és a pénzével pedig azért tulajdonította el, hogy nehezítse az ügy felderítsét.

A budapesti férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését, a rendőrség azonban lezárta a nyomozást. Az iratokat, a vádemelési javaslattal együtt megküldték a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek.

Rovatok