Index Vakbarát Hírportál

Ma be akarnak menni dolgozni a Népszabadság kitiltott újságírói

2016. október 9., vasárnap 09:36 | aznap frissítve

Vasárnap délután 2-kor a szombaton puccsszerűen megszüntetett Népszabadság munkatársai megpróbálnak bemenni a Bécsi úti szerkesztőségbe és felvenni a munkát. A Facebookon meghirdetett eseményre mindenkit várnak. 

A bejutás nem lesz könnyű. A lezárt épületbe szombaton is csak a Mediaworks kiadó vezetőségével tárgyaló főszerkesztőt, illetve a vele érkező főszerkesztő-helyetteseket engedték be. A lap munkavégzés alól felmentett újságíróit korábban arra szólították fel, hogy a cég telephelyére nem mehetnek be. 

Az újságírók pénteken még úgy tudták, hogy a szerkesztőség vasárnap költözik vissza a a Futó utcából a Bécsi úti székházba. Az elmúlt napokban mindenki dobozokba pakolta a dolgait, felcímkézték a székeket és a számítógépeket, és elkészült az ülésrend is az új helyen. A kiadó kis ünnepséget is ígért az átköltözés alkalmából.

Szombaton azonban mindenki számára váratlanul bejelentették, hogy a lapnak sem a nyomtatott, sem az online kiadása nem jelenik meg, a dolgozókat pedig felfüggesztették  a munkavégzés alól. A dolgozók már nem férnek hozzá céges levelezésükhöz.

A lap munkatársai szombaton saját Facebook-oldalt indítottak, más lehetőség híján  itt közölnek majd írásokat. Az oldalnak  egyetlen nap alatt közel 30 ezer követője lett.  

A kiadó szombat este azt közölte, hogy ha a főszerkesztő be tud mutatni olyan üzleti tervet, amivel garantálható a lap hosszútávú fenntarthatósága, akkor újraindítják a Népszabadságot. A kiadó és főszerkesztő közötti tárgyalások ma délután kettőkor folytatódnak. 

Rovatok