Index Vakbarát Hírportál

A Népszabadság kiadója újraindításról vagy eladásról beszél

2016. október 10., hétfő 08:31

A vasárnap délutáni tárgyalások után hétfőn reggel adott ki hivatalos közleményt a Mediaworks Hungary Zrt., a Népszabadság kiadója. 

A Mediaworks azt írja: tovább egyeztet a Népszabadsággal. A következő pár napban egy olyan megállapodásra törekednek, mely megfelelő alapot biztosíthat a lap újraindításához, de nyitottak olyan megállapodásra is, amelyben a napilap esetleges értékesítését is rögzíthetik. 

Vasárnap Murányi András, a Népszabadság főszerkesztője azt mondta: miután a kiadóval nem tudtak megegyezni, hogy hétfőtől rendben jelenjen meg a nyomtatott lap, és folytassa működését az online kiadás, ők innentől már leginkább a Népszabadság tulajdonosváltásáról szeretnének tárgyalni.  

A Mediaworks közleménye szerint a szerkesztőség függetlenségének további fenntartása alapvető cél, míg a tulajdonos elsősorban a termékek pénzügyi szempontú vizsgálatára koncentrál. A felek megegyeztek abban, hogy hétfőn ismét tárgyalóasztalhoz ülnek.

A Mediaworks szombaton jelentette be a Népszabadság nyomtatott és online változatának felfüggesztését. Ezután ajánlatot tettek, hogy a kiadó haladéktalanul tárgyal a lap finanszírozásáról vagy újraindításáról, ha a Népszabadság szerkesztőségével meg tudnak állapodi egy "olyan hosszú távú, gazdaságos működést biztosító stratégiai és üzleti tervről, mely mindkét fél számára megfelelő garanciákat biztosíthat a Népszabadság újraindításához.

Rovatok