Index Vakbarát Hírportál

Fejszével követelte az asszony a nyugdíját

2016. október 12., szerda 09:24

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emeltek vádat azzal a nővel szemben, aki márciusban a tóalmási postán egy fejszével követelte a korábban fel nem vett nyugdíjának kifizetését – közölte az ügyészség.

A nő bement a postára, és a korábbi hónapokra esedékes, de fel nem vett nyugdíja kifizetését követelte, ekkor még puszta kézzel. A pénztáros elmagyarázta a nőnek, hogy ezt nem tudja kifizetni, mert a járandóság már nincs a postán, de az aktuális, március havi nyugdíjat kifizette az asszonynak.

A vádlott hangoskodva hazament, majd kis idő múlva visszament a postára, de már a kezében egy fejszével. Újra csak a korábban fel nem vett nyugdíja kifizetését követelte a pénztárostól.

Hogy szavainak kellő nyomatékot adjon, a fejszével a pénztár üvegfalára és pultjára csapott. Ekkor egy várakozó ügyfél kivette a fejszét az asszony kezéből, és kizavarta őt a postáról.

A Nagykátai Járási Ügyészség önbíráskodás bűntettével, felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal és más bűncselekményekkel vádolja a nőt, börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Rovatok