Index Vakbarát Hírportál

Szegedi Csanád nem érti az ügyészségi nyomozást, gyakornoka sem volt

2016. október 12., szerda 13:52 | aznap frissítve

Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz az ügyészség Szegedi Csanád volt jobbikos európai parlamenti képviselő ügyében, írtuk kedden a Magyar Idők cikke nyomán. Szegedi Csanád most az Indexnek levélben reagált a vádakra.

A pártból azóta kilépett és zsidó hitre áttért egykori képviselő ügyében a cikk szerint egy volt gyakornokának feljelentése alapján nyomoznak. A vád szerint állítólag Szegedi több fiktív gyakornok után is felvette az EU-tól járó pénzt, a fantom asszisztenseket pedig a saját lakására jelentette be. 

Szegedi Csanád erről azt mondta: "A Magyar Idők "informátorának" értesüléseivel ellentétben az a valóság, hogy európai parlamenti munkám során soha nem alkalmaztam gyakornokokat, ebből kifolyólag a gyakornokok alkalmazásával kapcsolatos esetleges visszaélések gyanúja is képtelenség."

Egy másik esetben a vád szerint a jobbikos képviselő kárpátaljai diákokat fogadott Brüsszelben, akik után felvette a megvendégelésükre kérhető fejpénzt, viszont a diákokat a legolcsóbb hostelben szállásolta el és még a menzára sem fizette be őket , tudtuk meg a lapból.

Szegedi úgy reagált: "Cikkük kárpátaljai látogatói csoportot említ, amelyek költségtérítésével esetlegesen visszaélés történhetett. Ezzel szemben a valóság az, hogy európai parlamenti munkám során egyetlen alkalommal sem fogadtam kárpátaljai látogatói csoportot és egyetlen látogatói csoport után sem vettem fel pénzügyi költségtérítést."

Az ügyészség a nyomozás során már több tanút meghallgatott, többek között több volt gyakornokot is, írta a Magyar Idők. A Központi Nyomozó Főügyészség közlése szerint Szegedi Csanád nem gyanúsított az ügyben.

Szegedi Csanád kijelentette: "személyes, képviselői utazási költségtérítési igényeim hitelességét az Európai Parlament illetékes gazdasági osztálya minden kifizetés előtt átvizsgálta és szabályszerűnek találta. Európai parlamenti munkám során minden esetben az Európai Parlament szabályzatának betartásával jártam el."

Rovatok