Index Vakbarát Hírportál

Lázár-összes helikopterről és Népszabadságról

2016. október 13., csütörtök 16:26

Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztertől a csütörtöki kormányinfón megtudhattuk, hogy nem szállna helikopterre, tériszonyos, a feleségét, élettársát nem alkalmazná munkaadóként, és hiányozni fognak neki a Népszabadság újságírói.

A csütörtöki kormányinfón több újságíró is feltett kérdéseket két aktuális témában: Rogán Antal helikopterezésével, illetve a Népszabadság kiadásának felfüggesztésével kapcsolatban. Az Index arról is kikérdezte a Magyar Nemzeti Bank elnökének lakásbérléséről is. Összegyűjtöttük, miket mondott a miniszter.

A minisztert az Index is kérdezhette különféle témákban:

Helikopter-ügy: Lázár sosem szállna helikopterre

Népszabadság: hiányozni fognak Lázárnak a tudósítók

- A Népszabadság hirdetéseinek 1 százaléka volt állami, a Lokálnak 85, ez arányos?

- A hirdetések elosztásáért felelős ügynökséget kell kérdezni, miért ez volt a döntés, feleli Lázár. Hozzáteszi: most jár le a tender, a kormány meg fogja vizsgálni az eredményességet. Hogy miért szüntette meg a kiadó a Népszabadságot? Erről a kiadót kell megkérdezni. 2010-ben és 2014-ben a Népszabadság áldásos tevékenysége mellett kaptunk kétharmadot, milyen politikai érdekünk fűződött volna a megszüntetéséhez - teszi fel a kérdést Lázár.

- Orbán Kötcsén azt mondta, a liberális médiateret vissza kellene szorítani. Szóval Orbán is foglalkozik a sajtóval.

- Ha a szellemiségre lesz igény, lesz, aki előfizessen. Ott van az ellenzéki Népszava, Magyar Nemzet, a másik oldalon ott van a Magyar Idők és a Magyar Hírlap. 2-2. 

Lázár a kérdésekre válaszolva még a következőket mondta:

Matolcsy György botrányai

Rovatok