Index Vakbarát Hírportál

Kirúgták, mert a Facebookon azt írta: Jó irányba halad a szekér?

2016. október 15., szombat 00:53 | aznap frissítve

Azonnali hatállyal felmondott a munkáltatója annak a férfinak, aki a cég szerint a munkáltató jó hírnevét sértő kijelentéseket tett egy Facebook-bejegyzésben – írta a Nyugat.hu, amely a cégtől egyelőre nem kapott választ a kirúgás ügyében.

A szombathelyi cég neve a posztban egyébként fel sem bukkant. Nábrándi Attila a következőt írta még szeptemberben:

„Jó kis vasárnapi munka...

Lakhelyemen csak két jó hétvégi programot kellett félretennem emiatt, de legalább ki vagyok pihenve. Kb. átaludtam a szombatot, hogy vasárnap hajnalban újra frissen és munkára kész állapotban tudjak megjelenni.

Mivel hirtelen, előre nem látható okokból megnövekedett a megrendelés.

Még jó, hogy lelkiismeretes kollégáim és jómagam magunkénak érezzük a munkáltatónk gondjait. 

Jó lenne, ha embernek néznének minket is és nem gépnek. Előbb utóbb elfogy az energia, a türelem és a jóindulat. Még több relatíve használható dolgozót fog így elveszíteni a cég.

Jó irányba halad vajon a szekér? 

Mielőtt még valaki belém kötne... Étkezési szünetben született eme gondolat.”

A bejegyzés után néhány nappal érkezett a felmondás, vállaltan a poszt miatt. Az Ön nevével közlemény jelent meg, melyben a munkáltatóját érintően a munkáltató jó hírnevét sértő kijelentéseket tesz a hétvégi munkavégzési kötelezettség kapcsán. A közlemény sértő és negatív értékítéletet tartalmaz, így például megkérdőjelezi, hogy "jó irányba halad a szekér?", sőt, a munkáltatóra nézve megjegyzi, hogy "jó lenne ha embernek néznének minket és nem gépnek.”

A munkáltató elismerte, hogy a cég nevét nem tartalmazta a bejegyzés, ám „több munkatárs hasonló nemben kommentálta” és ez „alkalmas volt a munkáltató lejáratására és a munkahelyi légkör hátrányos befolyásolására.”

Rovatok