Index Vakbarát Hírportál

Kóka szerint nem mindegy, hogy saját vagy lopott pénzből helikopterezik az ember

2016. október 17., hétfő 12:29

Őrület, ami itten van!

„Nem szívesen nyilvánulok meg manapság nagyközönség előtt politikai témákban, hacsak nincs rá nyomós okom. Most van. Megszólítottak. Én ezeket gondolom erről" – kezdi Facebook-posztját Kóka János, egykori SZDSZ-es politikus, a Gyurcsány-kormány gazdasági minisztere. Igen, kitalálták: a Rogán-féle helikopteres ügyre reagált.

Rogán Antal és családja, mint kiderült, helikopterrel utazott egy nyírségi lagziba/ból az ország megmentéséről szóló népszavazás napján. A most beszántott Népszabadság újságírói rákérdeztek a miniszternél a helikopterezésre, ám Rogán hazudott: azt mondta, nem történt ilyen. Amikor a fotót is megmutatták neki, napokra megnémult. Később azt mondta, nem volt jó ötlet a helikopterezés, ám a hazugság tényére nem reagált, azóta kérdésekre nem válaszol, kerüli az újságírókat.

Kóka János, − akit éppen Rogán Antal nevezett el helikopterügyi miniszternek 2006-ban, tíz évvel ezelőtt, annak helikopteres ügye után − most megszólalt. Kókát egyébként maga Rogán Antal hozta fel példának, amikor a szocialista képviselő a parlamentben a helikopterezés miatt támadta. Kóka Facebook-posztjában azt írja:

Kóka egyébként nagyon jó viszonyt ápol a jelenlegi kormánnyal, maga Szijjártó Péter intézett neki diplomata-útlevelet, hogy a kormány delegációjával, kényelmesen utazhasson külföldre különböző üzleteket intézni.

Rovatok