Index Vakbarát Hírportál

Polt Pétert sarokba szorították Quaestor-ügyben, kérdezte-e a lányát?

2016. október 19., szerda 16:19

Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika képviselője hétfőn, a parlamentben a vádemeléssel bírósági szakaszba ért, majd a múlt héten tárgyalással folytatódott Quaestor-ügyben kérdezte Polt Péter legfőbb ügyészt, akit ez igencsak meglepett, amint az kiderül a parlamenti napon készült videóból.

Hadházy három kérdést tett fel Polt Péternek, hogy

Hadházy ez utóbbi kérdésnél utalt rá, hogy az említett titkár, Mikuska Zoltán éppen Polt Péter lányának az élettársa, amint arról a Blikk is beszámolt. Hadházy azt kérdezte, csak nem azért nem hallgatták ki, mert Polt megkérdezte a lányát, és ő azt mondta, hogy Mikuska nem tudott semmiről?

Viszontválaszában Polt Péter előbb arról beszélt, hogy nehéz egy+egy percben beszélni a szövevényes Quaestor-ügyről, és ha szerinte Hadházy valóban kíváncsi lett volna a kérdésekre, akkor másképpen tette volna fel a kérdését, és nem a dodonai Önnek ez a siker, főügyész úr? címmel, amiről ő amúgy valódi sikerekre gondolt. Mert szerinte igenis siker a Quaestor-ügy bűncselekményekkel teletűzdelt szövevényes szálainak a felderítése, ahogy még egy sor egyéb történés is az ügyészség mindennapi életében.

Azért válaszolt a kérdésekre, legalábbis egy részükre. Elmondta, büntető eljárásban vizsgálják a felügyeletek szerepét, mert 2002-2006 között fel fel lehetett volna deríteni a történetet. És persze folytattak vizsgálatot a Tarsoly által felvett pénz „mibenlétére".

Hadházy nem értette, miért az említett időszakot említette Polt, miközben 2010-től kezdve, és a 2012-ben történteket is vizsgálhatták volna, és nem kerülte el a figyelmét, hogy Polt nem válaszolt például a lányával, pontosabban Tarsoly Csaba titkárával kapcsolatos kérdésre, ezért újra megkérdezte.

Polt válaszát szó szerint közöljük: "Az egy személyeskedő, durva és nagyon alantas kérdés, nem hiszem, hogy illik ehhez a Házhoz. Egyebek iránt mindenkit meghallgattak, akinek tudomása volt az ügyben bármiről, nyilvánvalóan a nyomozóhatóságok azok, akik ezt el tudták dönteni, és nem pedig én."

Akit a Quaestor-ügy mélységében is érdekel, az olvassa el ezt a cikket.

Rovatok