Index Vakbarát Hírportál

Magyar Narancs: Oszama bin Ladennel is üzletelt Orbán új szomszédja

2016. október 20., csütörtök 11:38

A Magyar Narancs csütörtökön megjelent kiadása hatoldalas cikkben rajzolja meg Ghaith Pharaon szaúdi üzletember pályaképét, akiről a lap már tegnap megszellőztette, hogy nemcsak Orbán vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető üzleti köröktől vásárol be budapesti luxusingatlanokból, hanem a miniszterelnök Cinege utcai ingatlanával szembeni két telket is az ő érdekeltségébe tartozó Kft. vette meg. Ezzel csak az a probléma, hogy

Pharaon a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legnagyobb nemzetközi szélhámosa, akit számos ponton hoztak kapcsolatba korrupcióval, sőt, terrorszervezetek finanszírozásával.

Az Orbán-birtok szomszédságában történt ingatlanvásárlásról már szerdán is írtunk, de ha most alaposabban is megismerkedne az 1940-ben született Pharaonnal, akkor a Magyar Narancs alapján ezeket érdemes róla tudni:

minden cég az ő nevét viseli; az újabb alapításokhoz csak hozzábiggyesztik a görög ábécé egyik betűjét (Pharaon-Alfa, Pharaon-Béta, stb.)

a magyar kormány természetesen megvizsgálta a szóban forgó személy magyarországi tevékenységét. És azt találtuk, hogy az a magyar törvényeknek megfelel, és nemzetbiztonsági kockázatot pedig nem rejt magában Magyarországra nézve.

Egyébként szerdán elküldtem néhány kérdést az Orbán Viktort a menekültválság miatt már megerősítve is védő TEK-hez arról, milyen felderítő munkát végeztek, miután Ghaith Pharaon érdekébe került két, a miniszterelnök birtokával szomszédos telek is. A terrorelhárítás azóta sem válaszolt.

Rovatok