Index Vakbarát Hírportál

Gyorsan kinyírja a Fidesz a letelepedési kötvényt

2016. október 25., kedd 07:46

A Hvg.hu információi szerint immár biztos, hogy megszűnik a letelepedési kötvény. A lap úgy tudja, a kivezetéséről akár két hét múlva szavazhat is a parlament, talán – elébe menve a Jobbik követelésének – még a migrációellenes alaptörvény-módosítás előtt. 

Ezzel év végéig beszüntetik a kötvények forgalmazását, és – a már megvásárolt papírokat nem bolygatva  2021-ig kivezetik a befektetési piacról a konstrukciót.

A megoldás technikai részleteiről kedden tárgyal a stratégiai kabinet, szerdán pedig a kormány, az egészet pedig bele is pakolják rögtön az államháztartási törvény NGM-ben készülő, jövő héten amúgy is benyújtani tervezett módosításába, írja a lap.

A cikk szerint Orbán Viktor miniszterelnök már a kormánypártok szeptember eleji, balatonfüredi frakcióülésén belengette a kötvények megszüntetését, azzal indokolva, hogy a megváltozott gazdasági környezetben már nincs feltétlen szükség a hasznos, ugyanakkor egyre drágább konstrukcióra, de a folyamatot a Jobbik múlt heti ultimátuma miatt kellett felpörgetni.

Az alaptörvény-módosításról szerdán egyeztetnek megint a frakciók. Kérdés, bejelenti-e addigra a kormány hivatalosan is a letelepedési kötvények megszüntetését.

Rovatok