Index Vakbarát Hírportál

Ittasan okozott halálos balesetet egy rendőr

2016. október 27., csütörtök 09:19

Egy rendőr ellen indított nyomozást a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség, a próbaidős őrmester ittasan vezette autóját, balesetet okozott, a kocsi utasa pedig a helyszínen meghalt.

A baleset október 8-án történt Sárospatakon, az ügyészség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt folytat nyomozást.

A rendőr a megengedett sebességhatárt jelentősen túllépte autójával, elvesztette uralmát az autó felett, a kocsi az úttestről lesodródott, keresztbe fordult, és egy út menti fának csapódott. 

Az autó utasa, egy 20 éves fiatal olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, míg a rendőrt a mentők súlyos sérülésekkel, életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Az Index az áldozat családjától úgy tudja, hogy a balesetet okozó sofőr egy hónapja dolgozott rendőrként, és a baleset napján kapta meg az első fizetését. "Valóban ittasan és nagyon gyorsan hajtott. Az autó sem a sajátja volt, hanem az áldozat apjáé. Engedély nélkül, titokban hajtotta azon az éjszakán" - mesélte az egyik családtag. 

Rovatok