Index Vakbarát Hírportál

Sherlock Holmes és a sátáni kutyabarátok

2016. október 31., hétfő 22:16

Megmagyarázhatatlan események sújtják Gencsapátit. A Vas Népe alapján különös csoport zaklatja a helyi kutyamenhelyet, aminek egyébként Kutyaparadicsom a pontos neve. 

Elsőre csak rendszeres betöréseknek tűnhetne a dolog, de csak a felületes szemlélőnek. Nézzük meg mi történt például most:

"Biztos vagyok benne, hogy megverték. A bolhairtót ketten tudták rátenni, olyan vad, most meg bemegyek hozzá, és a háza tetejére menekül" - magyarázta Ferenczi Endre, a telep vezetője. Azt is elmondta, hogy hetente ismétlődnek lassan már a hasonló betörések.  

Ő arra gyanakszik, hogy a betöréseket állatvédők csinálhatják, akik ilyenkor lefotózzák az általuk szétborogatott dolgokat, és aztán ezekre alapozva igyekeznek majd bemártani a telepvezetőt. Ferenczi szerint, ha valaki a kutyákért aggódik, akkor nappal hozhatnának építőanyagot a kennelek javításához, vagy megjavíthatnák az odavezető utat.

Na, de a telepvezető megoldása nem oldja fel a kínzó ellentmondásokat, például minek vernek kutyákat a betörők, ha állatvédők? Van szimbolikus jelentése a kilenc csésze kiöntésének, különösen Isten haragjának hét csészéjéhez lehet-e közük? Biztos, hogy nincs Mortimer keze a dologban? Vagy esetleg egy ősi átok vagy elfeledett vasi szekta? És talán a legkülönösebb: miért csak egy kutyát akarnak felhizlalni, azt viszont bődületesen? Watson legyen a talpán, aki itt el tudja kezdeni összekötni a pontokat. 

A belelendülő amatőr nyomozók munkájához még érdekes adalék lehet, hogy három éve pedig harci kutyákat akartak lopni a telepről, legalábbis a szombathelyi tévé alapján:

Rovatok