Index Vakbarát Hírportál

A szakmával szemben döntött a kormány az új szuperkórház helyéről

2016. november 10., csütörtök 23:51

Az Egészséges Budapest Program kidolgozói a Szent Imre kórház területét tartották alkalmasnak az új budai szuperkórház számára, a kormány a szakma véleményével szemben választotta az M1, M7 bevezető szakasza melletti Dobogót – derült ki Cserháti Péter, a budapesti egészségügyi ellátás átalakításáért felelős miniszteri biztos beszámolójából.

A miniszteri biztos csütörtöki konferencián elmondott szavairól a Napi.hu számolt be. A budapesti egészségügyi ellátás átalakításáról előadó Cserháti Péter azt mondta, 14 ingatlanhelyszínt dolgoztak fel a budai oldalon, hogy a tervezett 100 ezer négyzetméteres beépítéshez szükséges 5 - 6 hektáros, jól közművesített, könnyen megközelíthető területet megtalálják. Több kelenföldi ingatlan is szóba jött, melyek közül végül az egészségügyi szakma képviselői a Szent Imre kórház 6,7 hektárját találták a legalkalmasabbnak.

Még sem itt épül meg a szuperkórház. Mint ismert, a kormány a Dobogó nevű, az M1, M7 bevezető szakasza melletti terület mellett döntött. Hogy ennek mi volt a pontos oka, nem derült ki a miniszteri biztos szavaiból. Cserháti azt hangsúlyozta, hogy a kérdés még nincs lezárva: környezetvédelmi, hidrológiai vizsgálatokon fog múlni, hogy a terület valóban alkalmas-e az építésre. A szakmai anyagnak november végéig kell elkészülnie.

Rovatok