Index Vakbarát Hírportál

Elítélték a kisgyerekeiket éveken át erőszakoló, lopásra kényszerítő család tagjait

2016. november 10., csütörtök 17:55

15 évet kapott az apa, 12-12-t az anya és a nagyapa abból a ceglédi családból, ahol éveken át molesztálták, megerőszakolták, szexre és lopásra kényszerítették a gyerekeket. A kislány mindössze három, a kisfiú pedig hat éves volt, amikor saját szüleik és nagyapjuk elkezdte súlyosan bántalmazni őket.

A vádirat szerint a szülők sokat italoztak és gyerekeik előtt veszekedtek, verekedtek. Hogy az italra előteremtsék a pénzt, a kicsiket lopásra bírták. Otthon a gyerekek jelenlétében pornófilmeket néztek, eleinte csak egymással, később a gyerekeikkel is közösültek, sőt arra is rávették a kicsiket, hogy ők maguk is szexuális cselekményeket folytassanak. A nagyapa (idősebb V. L.), a másodrendű vádlott több alkalommal szintén jelen volt a fajtalankodásokon, majd ő is részt vett a bűncselekményekben.

Az elsőrendű vádlott, ifjú V. L. I. és felesége, a harmadrendű V. L-né családját 2010. február óta gondozta a Ceglédi Gyermekjóléti Központ. A most 48 éves anya, 39 éves férje, valamint a férfi 59 éves apja ezután egy évvel, 2011-ben kezdte a bántalmazásokat a vádirat szerint.

A Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön az apát folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, két rendbeli kiskorú veszélyeztetése és társtettesként elkövetett kifosztás miatt mondta ki bűnösnek, és 15 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A nagyapára 12 év fegyházbüntetést szabtak ki, szintén 12 évet kapott hasonló cselekmények miatt a feleség. A törvényszék a házaspár szülői felügyeleti jogát megszüntette. Az ítélet nem jogerős, a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Rovatok