Index Vakbarát Hírportál

Agyonverte élettársát, a tetem húsz napig hevert az albérletben

2016. november 15., kedd 16:03

Előzetes letartóztatásba helyezte kedd délután a Budakörnyéki Járásbíróság azt az 53 éves budapesti férfit, aki a gyanú szerint maglódi albérletükben októberben agyonverte az élettársát. A holttestre csak közel egy hónap múlva bukkantak rá - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.

A gyanúsított elleni kényszerintézkedést egyelőre egy hónapra rendelte el a nyomozási bíró a szökés, elrejtőzés, illetve az esetleges bűnismétlés veszélye miatt.

A nyomozás kiderítette, hogy a férfi 2011 tavaszán ismerkedett meg későbbi áldozatával, akivel élettársak lettek, és Maglódra, egy közös albérletbe költöztek. Anyagi természetű, illetve féltékenységből eredő vitáik gyakran torkolltak kiabálásba, verekedésbe, így volt ez idén október 21-e estéjén is. Dulakodás közben a gyanúsított többször durván megütötte és megrúgta élettársát, majd

a földre került nőt addig verte, amíg az életét nem vesztette

A férfi ezután letakarta a nő holttestét, átöltözött, bezárta a lakást és elment otthonról. A főbérlő november 12-én akart személyesen a bérlőivel beszélni, ekkor talált rá a lakásban a meghalt nőre. Élettársát már másnap elfogták a rendőrök fővárosi lakásán. V. Lászlónak volt már priusza,  egy korábbi gyilkosságért 12 évet ült, 2011-ben szabadult.

Rovatok