Index Vakbarát Hírportál

Németh Szilárd: Teljesen biztos, hogy a Teréz körúti robbantót fogták el

2016. november 16., szerda 13:22

Teljesen biztos, hogy a rendőrök a Teréz körúti robbantót fogták el, az ügy teljes felgöngyölítése és megoldása célegyenesben van - mondta a nemzetbiztonsági bizottság szerdai zárt ülésének szünetében a testület fideszes alelnöke újságíróknak.

Németh Szilárd az ügyészségi tájékoztatásra hivatkozva közölte, hogy az elkövető a rendőrség mint intézmény ellen hajtott végre tervezett és előkészített támadást, írja az MTI. Hozzátette, a gyanúsított nem működik együtt a hatóságokkal.

Németh Szilárd elmondta, tájékoztatást kaptak arról is, hogy a két sebesült rendőr fel fog épülni, és mindketten a rendőrség kötelékében maradnak.

Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke szintén azt mondta, hogy az elkövetőt elfogták, de a cselekmény motívumáról keveset tudni. Molnár szerint a nemzetbiztonsági bizottság figyelemmel kíséri a nyomozást, és választ vár arra, hogy miért történt a bűncselekmény. 

A Blikk készített interjút a Terézi körúti robbantó édesapjával, aki elmondta a lapnak, hogy a fia nem megtört, inkább értetlen, nem érti, hogy mit akarnak tőle. Szerinte a fia sosem lett volna képes egymaga elkészíteni a bombát, mert mindig is rossz volt kémiából, rossz a kézügyessége, és amúgy is békés természetű. Azt is elmondta, hogy a gyereke nagyon jól érezte magát, amikor Uruguayban éltek, aztán amikor hazaköltöztek nehezen illeszkedett be, és egy idő után a tanulás is nehezen ment neki. 

A Fővárosi Törvényszék november elején közölte, hogy a körúton szeptember 24-én robbantó P. László előzetes letartóztatásban marad.

A Teréz körúti robbantásról és robbantóról szóló cikkeinket itt tudja elolvasni

Rovatok