Index Vakbarát Hírportál

Lebukott a korrupt álrendőr

2016. november 18., péntek 10:59

Fedett nyomozónak adta ki magát egy férfi tavaly februárban, így próbálva meg 8 millió forintot kizsarolni egy házi őrizetben lévő személytől. Azt mondta neki, hogy a pénzért cserébe elintézi a kényszerintézkedése megszüntetését és azt, hogy az eljárásában felfüggesztett szabadságvesztést kapjon. Állítása szerint 2 millió kellett volna ajándékokra és vesztegetési pénznek, 6 millió pedig a saját munkadíja. A házi őrizetben levő férfi azonban nem fogadta el a felajánlást. Jól tette, mivel a magát elhárító tisztnek kiadó vádlott valótlanul állította, hogy bármilyen rendőrségi vagy bírósági eljárást befolyásolni tudna, hiszen nem hivatalos személy, korábban sem dolgozott a rendőrségen. 

Tavaly júniusban újra próbálkozott, ekkor azt hazudta egy nyomozás miatt aggódó három társának, hogy befolyásolni tudja a rendőrségen folyamatban lévő nyomozást, és elintézi, hogy egyiküket se vonják intézkedés alá. Ekkor már jóval kisebb összegért nem csinált semmit, a közbenjárásért saját magának 80 ezer forintot, míg egy rendőr lefizetésére első részletként 180 ezer forintot kért és kapott. 

Az álrendőrt kétrendbeli, vesztegetést állítva, hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés bűntettével, míg a társait társtettesként, hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntettével vádolják.

Rovatok