Index Vakbarát Hírportál

Magyar Idők: Már 2006-ban tudtak a szolgálatok a Magyar Nemzeti Arcvonalról

2016. november 18., péntek 09:16

A Magyar Idők kormánypárti lap értesülése szerint már 2006-ban egy sor információ keletkezett különböző szolgálatoknál, illetve hatóságoknál arról, hogy Pest megye északi részén, Vác környékén szélsőséges csoportosulások katonai kiképzésben részesítik szimpatizánsaikat, illetve tagjaikat. A lap ezt a bőnyi rendőrgyilkosság miatt reflektorfénybe került Magyar Nemzeti Arcvonal kapcsán írja.

"Kérdés azonban, hogy miért nem léptek fel ezen csoportok ellen tíz éve az illetékesek", írja a lap, amely szerint ez azért is érthetetlen, mivel a kiképzettek egy része felbukkant a Kossuth téri táborozáson, majd a zavargásokban is részt vett, sőt, ezek a szervezetek fegyvereket is birtokoltak.

Lázár János tegnap a kormányinfón azt mondta, 2010 után a hatékony titkosszolgálati, belügyi munkának köszönhetően szakadt szét az MNA, és gyengült meg úgy, hogy mára már alig néhány aktív tagja volt. 

Ketten előzetesben

Csütörtökön a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy 57 éves Pest megyei és egy 39 éves Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfi előzetes letartóztatását indítványozta a Győri Járásbíróságon az MNA-ügyben összefüggésben. 

A közlemény szerint a házkutatásokban gépkarabélyokat, sörétes puskát, lőfegyver fődarabnak minősülő géppuskacsövet, 479 db illetve 4094 db lőszert és robbanóanyagot találtak a rendőrök, melyek alapján a férfiakat

lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettének elkövetésével gyanúsították meg.

A halmazati szabályok alapján 12 év szabadságvesztés büntetéssel fenyegetett bűncselekmények esetén az ügyészség álláspontja szerint alappal kell tartani a gyanúsítottak szökésétől és elrejtőzésétől, és fennáll a veszélye annak is, hogy tanúk befolyásolásával és további bizonyítékok elrejtésével nehezítenék a nyomozást.

A bíróság végül a tanúk befolyásolásának és a további bizonyítékok elrejtésének veszélyére hivatkozva rendelte el a gyanúsítottak előzetes letartóztatását egy hónapra. A végzés a gyanúsítottak és védőik fellebbezése miatt nem jogerős.

Rovatok