Index Vakbarát Hírportál

Előzetesben marad a Teréz körúti robbantó

2016. november 21., hétfő 15:13

A Budai Központi Kerületi Bíróság február 21-ig - nem jogerősen - meghosszabbította a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának előzetes letartóztatását. A bíróság a gyanúsított és védője által benyújtott, az előzetes letartóztatás megszüntetésére és enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására tett indítványát elutasította.

A bíróság szerint továbbra is fennáll a bűncselekmény megalapozott gyanúja és azt a rendelkezésre álló bizonyítékok alátámasztják. A férfi ellen előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmény miatt folyik nyomozás.

Az utolsó sajtóhírek szerint P. László továbbra sem működik együtt a hatóságokkal, így nem tudni semmit arról, hogy miért követett el robbantást szeptember 24-én a Teréz körúton, ami két rendőr súlyos sérülését okozta. A 23 éves férfi múlt csütörtökön csak annyit mondott a rendőröknek, hogy nem ő követte el a cselekményt, viszont elismerte, hogy hogy a keszthelyi elfogásakor lefoglalt csekkek, tárca, ruhák és telefon az ő tulajdonát képezik.

A Teréz körúti robbantásról szóló cikkeinket itt tudja elolvasni.

Rovatok