Index Vakbarát Hírportál

Büntetőeljárás indult Győrkös István fia ellen is

2016. november 22., kedd 08:58

Büntetőeljárás indult a Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője, Győrkös István idősebb fia ellen is. Ifjabb Győrkös Istvánt lőszerrel való visszaéléssel és közösség tagja elleni erőszak előkészületével gyanúsították meg - tudta meg a Magyar Idők.

A lap szerint az utóbbit az indokolta, hogy tavaly szeptemberben megjelent egy olyan, a Magyar Nemzeti Arcvonalba toborzó videó a neten, amin széles körű katonai kiképzés képei láthatók, így gépkocsiból túszszabadítás vagy túszejtés, épület elfoglalása sorozatlövő kézifegyverekkel és gránátokkal. A fegyverek a megszólalásig hasonlítanak a valódiakhoz, az egyik képsoron pedig éles lőszereket táraz valaki egy pisztolyba. A harcosok fekete kámzsát, terepruhát és bakancsot viselnek, írja a lap. A toborzószöveg hazánkra leselkedő idegen hordákról szól, akik ellen nem tesz semmit a kormány, ezért eljön a vér és a vas ideje.

A gyanúsítás alapja továbbá, hogy tavaly ősszes kikerült az MNA oldalára egy bejegyzés, amiben a menekültekről mint a halál seregéről beszélnek, akik bestiális terrorral kényszerítik a magyarokat megadásra, és nem válogatnak az eszközökben. A mozgalom olyanok jelentkezését várta, akik készek életüket áldozni Mohamed fattyai ellen - cigányok, zsidók és liberálisok jelentkezését azonban nem látták szívesen.

A lap úgy tudja, hogy a bőnyi házában megsérült idősebb Győrkös Istvánt már kiengedték a kórházból, és a Győr megyei börtönbe szállították, ahol előzetes letartóztatásban van, mivel letartóztatásakor megölt egy rendőrt. Fiatalabb gyermekénél, a fegyvermester Kolosnál a rendőrség lefoglalta a hozzá javításra beadott fegyvereket, hogy kiderüljön, használták-e azokat bűncselekményekben. Idősebb fiánál, ifj. Győrkös Istvánnál pedig lőszereket foglaltak le.

Rovatok