Index Vakbarát Hírportál

Elindult a Tegyél jót! Ülj mellém!-kampány

2016. november 24., csütörtök 08:05

A gyermekotthonokban élőket segítő jótékonysági programot indított szerdán a Szülők Háza Alapítvány Tegyél jót! Ülj mellém! címmel Budapesten. A kezdeményezés célja, hogy személyre szóló élményeket nyújtsanak a gyermekotthonokban élőknek. A Szülők Háza a 11. kerületből induló, de ma már az ország több pontján működő civil mozgalom, amely az integrált befogadó megközelítést tartja szem előtt.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a kampányindító sajtótájékoztatón az MTI beszámolója szerint elmondta, hogy a Szülők Háza Alapítvány által elindított új programmal a gyermekotthonokban élőkre irányítják a figyelmet. A kezdeményezés elnevezése arra az odafigyelésre, odafordulásra utal, amelyre ezeknek a gyerekeknek, fiataloknak nagy szükségük van.

Rákossy Balázs, az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár szerint a legfontosabb, hogy olyan polgári attitűd alakuljon ki, amely alakítja és segíti annak a lehetőségét, hogy a társadalom különböző szintjein élő emberek egyaránt lehetőségekhez jussanak. Az államtitkár rámutatott: Kemény Dénesnek, a Szülők Háza Alapítvány alapítójának üzenete, hogy mindenki tegyen jót lehetőségeihez mérten a mindennapokban.

Molnár László, Újbuda alpolgármestere közölte, hogy a Szülők Házával évek óta jó kapcsolatot ápol az önkormányzat, és a Tegyél jót! kezdeményezést nem kampánynak tekintik, hanem igyekeznek a mindennapokba beépíteni.

Kemény Dénes, a Szülők Háza Alapítvány alapítója, a kampány fővédnöke azt hangsúlyozta, hogy a fontos dolgokat az év minden napján, a hétköznapok részeként folyamatosan, egyenletesen kell csinálni. Január óta sok felajánlást tudtak elhelyezni, most ezt a programot bővítve a rászoruló családok mellett az intézetben élő gyerekekkel is elkezdenek foglalkozni.

Regős Judit, a Szülők Háza Alapítvány elnöke elmondta, hogy a Tegyél jót! kampányhoz nagyon sokan csatlakoztak. Többek között az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósították meg a Szülők ünnepét, amelyen több száz családot tudtak megajándékozni, Újbuda önkormányzat segítségével pedig több ezer család tudott részt venni a programjaikon.

Lőcsei-Balássy Emőke, a Tegyél jót! kampány programkoordinátora elmondta: Magyarországon több száz gyermekotthon van, több ezer gyermek nevelkedik állami gondozottként, nehéz körülmények között, akiknek az alapítvány adományokon kívül élményt szeretne nyújtani. Elsőként december 4-én a szátoki Margaréta Gyermekotthon lakóihoz futnak el. A sajtótájékoztatón részt vett Kropkó Péter 51-szeres Ironman, a kampány futó nagykövete is.

A Szülők Háza Alapítványt Kemény Dénes hozta létre azzal a céllal, hogy valódi támogatásban részesüljenek rászoruló gyerekek és szüleik. A sport, a közösségi programok a jobb helyzetben élő társakkal kapcsolatteremtési esélyt adnak, valamint számos élményt, kitörési lehetőséget biztosítanak számukra. A Szülők Háza módszertant Regős Judit alkotta meg.

Rovatok