Index Vakbarát Hírportál

Beperli a biztosítókat az öncsonkítással vádolt láb nélküli férfi

2016. november 28., hétfő 06:27

A Bors azt írja, hogy Cs. Sándor pert indított a biztosítótársaságok ellen. Ő az a 49 éves nyírkátai férfi, aki ellen még júliusban emelt vádat az ügyészség biztosítási csalás miatt. A vád szerint Cs. Sándor 2013 novembere és 2014 februárja között összesen tizennégy biztosítótársasággal kötött élet- és baleset-biztosítási szerződést azért, hogy később önmagának szándékosan sérülést okoz, majd a biztosítási összegeket – közel egymilliárd forintot – jogosulatlanul felvegye.

A vád szerint 2014. július 30-án a nyírcsászári vasútállomáson bemászott egy éppen elinduló vonatszerelvény utolsó vagonja elé úgy, hogy az induló vonat kerekei mindkét lábán áthaladtak. A megrendezett balesetben a lába olyan súlyosan roncsolódott, hogy amputálni kellett. Sándor ezután közel egymilliárd forint biztosítást akart felvenni.

A Bors szerint a férfi most ellentámadásba lendült. Nemhogy nem ismeri be az ellene felhozott vádakat, hanem pert indított a szerinte jogos biztosítási összeg megszerzésére. A Fővárosi Törvényszék szerdán tart tárgyalást a perben.

Rovatok