Index Vakbarát Hírportál

Súlyosan elhanyagolta gyermekeit egy tatabányai pár

2016. december 12., hétfő 07:51

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emeltek vádat azzal a házaspárral szemben, akik a szülői kötelezettségüket megszegve veszélyeztették kiskorú gyermekeiket. A házaspárnak négy közös (11, 9, 6, illetve 2 éves) fiúgyermeke született, akikkel Tatabányán egy lakásban éltek. A férfi részeges volt, nem volt állása, jövedelme. De a nő is csak alkalmi munkát végzett, ezért az anyagi problémáik miatt gyakran nem tudtak a gyermekeik számára élelmet biztosítani, továbbá a kisfiúk elhanyagoltak, koszosak voltak.

Az elkövetők az iskolával, a tanárokkal nem tartották a kapcsolatot, szülői értekezletre, fogadó órákra nem jártak, sőt az is előfordult, hogy a nő az anyák napi műsorra sem ment el. A szülök a gyerekeket a tanulásban nem segítették, ők gyakran hiányos felszereléssel, házi feladat elvégzése nélkül mentek iskolába.

A házaspár a gyerekekkel nem töltött elegendő időt, az édesanya ideje nagy részét azzal töltötte, hogy a mobiltelefonján közösségi oldalakat böngészett. A gyermekeik jelenlétében egymással gyakran veszekedtek, volt, hogy az apa megverte a feleségét a gyerekek szeme láttára.

Az illetékes kormányhivatal idén a kisfiúkat a családból kiemelte és nevelésbe vette.

A szülök magatartásának következtében valamennyi gyermek érzelmileg súlyos fokban sérült, ami az elhanyagoltság, az elvárható gondoskodás hiányából fakad. A házaspár által elkövetett bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Rovatok