Index Vakbarát Hírportál

Lázár bejelentette, hogy 200 milliárdot szór ki év végén a kormány

2016. december 14., szerda 14:15

Évzáró statisztikával nyitott Kovács Zoltán és Lázár János a kivételesen nem csütörtökön, hanem szerdán tartott kormányinfón, eszerint

Lázár János miniszter azt mondta, az év utolsó hivatalos, formális kormányülése folyik éppen. Ezen az ülésen a 2016-os gazdasági év pénzügyi, technikai zárása zajlik, a következő döntésekkel:

Lázár ennél részletesebben nem beszélt a támogatásokról.

A miniszter a holnap kezdődő EU-csúcsról azt mondta, Brüsszel megpróbálja sarokba szorítani Magyarországot a következő 48 órában. Szerinte nagy nyomás helyeződik majd Magyarországra a bevándorlás kérdésében, a vita a bevándorlást megszervezni illetve megállítani akarók között folyik.

Beszélt arról is, hogy 197 lőtér létesül a kormány döntése alapján. Lövészklubok, klubházak jönnek létre. Ez 27 milliárdos program lesz, 3 évre.

A kormány ezentúl minden januárban vizsgálja az OECD Magyarországra vonatkozó egészségügyi adatait, ugyanúgy vizsgálják majd, mint az oktatást a PISA-jelentés alapján. "Szeretnénk az adatok mögé nézni, a területi különbségeket kideríteni", mondta.

A kormány szakmai apparátusa nem támogatja az óraátállítás eltörlését, mondta. Társadalmi konzultáció nélkül erről nem lehet döntést hozni, tette hozzá.

További kormánydöntések illetve kormányülés-témák:

Lázárt kérdezték arról a sajtóhírről is,, hogy amerikai katonák jöhetnek Magyarországra. Erre azt mondta, nincs ilyen információja a kormányzatnak, ehhez az Országgyűlés egyetértése kellene.

Rovatok