Index Vakbarát Hírportál

A Ferencvárosban is jó üzlet fideszes albérlőnek lenni

2016. december 15., csütörtök 08:45

Újabb fideszes vezetésű kerületről derült ki, hogy igen nagyvonalúan bánik az önkormányzati bérlakásokkal – írja a Magyar Nemzet. Ferencvárosban a Fidesz-KDNP képviselői jóval a piaci ár alatt osztogatják egymásnak az – általában felújított – ingatlanok bérleti jogát.

Ahogy múlt héten megírtuk, az I. kerületben a fideszes polgármester kézi vezérléssel irányítja a lakáspályázati döntéseket, a kormányközeli fontos emberek – köztük maga Nagy Gábor Tamás polgármester is – a piaci ár töredékéért bérelhetnek értékes ingatlanokat a Várnegyedben.

A Magyar Nemzet szerint hasonló a helyzet a IX. kerület, vagyis Ferencváros ingatlanjaival is. A lap szerint Jancsó Andrea Katalin helyi LMP-s képviselő egy éve vizsgálja a visszásságokat a kerületi lakásbérleti rendszerben, amelyben egészen a közelmúltig maga a polgármester, Bácskai János döntött a lakások kiutalásáról:

Bácskai János polgármester a Magyar Nemzetnek azt mondta, minden szabályszerűen megy, minden adat nyilvános, semmiféle visszaélés nincs a kerületi ingatlanok körül, és aggályosnak se tartja a gyakorlatot, hogy a piaci ár töredékéért osztogatják a lakásokat a kormánypárti embereknek.

Rovatok