Index Vakbarát Hírportál

A portást küldte az ellenzéki képviselőkre, majd saját kezébe vette az ügyet a budavári polgármester

2016. december 16., péntek 11:51

"Lakva ismerszik meg az ember" feliratú, Nagy Gábor Tamást ábrázoló miniposzterrel készült a csütörtöki önkormányzati ülésre Veres Dávid DK-s képviselő, nyilvánvalóan az utóbbi időszak bérbeadási botrányaira utalva. Asztalszomszédja, a PM-es V. Naszályi Márta pedig az önkormányzati költségekről készített infografikát.

Mindketten az asztaluk elejére függesztették ki a papírokat a testületi ülés előtt, de aztán odalépett az asztalukhoz az alpolgármester és a portás, és közölték, hogy szedjék le. Arra hivatkoztak, hogy ez Nagy Gábor Tamás kérése, mert

a terem díszítése polgármesteri jogkör.

Kövérnél bejött
a laptop-csel

Miután a parlament házelnöke leszedette az EU-s zászlókat az épületről, az MSZP-sek a laptopjaikra ragasztott magyar és EU-s zászlókkal érkeztek az ülésterembe 2014. november 24-én. Kövér László a gépeket nem vitette ki.

Végül megállapodtak abban, hogy a laptopjaik hátára kitehetik a papírokat. Ekkor érkezett a terembe Nagy Gábor Tamás polgármester, aki végigmérte a laptopokat, V. Naszály infografikáját a helyén hagyta, de Veres Dávid gépéről a papírt az előzetes alpolgármesteri alku ellenére szó nélkül letépte, összegyűrte és magához vette. 

"Nem adta vissza, pedig hiába kérdeztem, hogy az SZMSZ mely pontja alapján tette ezt, és hiába mondtam azt is, hogy a papír a magántulajdonom" - közölte lapunkkal Veres.

V. Naszályi Márta azt mondta megkeresésünkre, méltatlannak gondolja az egész helyzetet, hogy biztonsági emberrel szedetik le az asztalról a papírt, és nevetségesnek az indokot a teremdíszítési jogról.

Kérdéseinket elküldtük az önkormányzatnak is, amint leírják álláspontjukat, közöljük.

Rovatok