Index Vakbarát Hírportál

Súlyosbították a diákjait molesztáló nyíregyházi tanár büntetését

2016. december 16., péntek 13:54

Három év börtönre ítélte a diáklányokat molesztáló kollégiumi nevelőtanárt a Nyíregyházi Törvényszék - közölte az MTI. A másodfokú bíróság a nevelőt négyrendbeli, kiskorú veszélyeztetésének büntette miatt három évre eltiltotta a közügyektől is.

Az elsőfokú bíróság korábbi, két év felfüggesztett szabadságvesztés büntetését súlyosították, mert a "büntetés általános célja kizárólag a végrehajtandó szabadságvesztés kiszabásával érhető el" - közölte a törvényszék.

A férfi egy nyíregyházi szakközépiskola kollégiumában nevelőtanárként dolgozott, és az intézeti szabályzatot megszegve rendszeresen bejárt a diáklányok lakrészébe. Benézett a mosdóba, zuhanyozóba, kopogtatás nélkül különböző ürüggyel benyitott a lányok szobájába is.

A férfi 2010 óta a kollégiumban lakó lányok közül többet molesztált, akik nem merték nyíltan visszautasítani közeledését, mert attól tartottak, hogy a többi tanár előtt rossz színben tünteti fel őket és kikerülhetnek a kollégiumból. A diáklányok végül többször jelezték a történteket a többi kollégiumi nevelőnek, akik azonban féltették az állásukat, így nem tették meg a szükséges intézkedéseket.

Rovatok