Index Vakbarát Hírportál

Őrzik a német nagykövetséget, ellenőriznek a Münchenbe tartó vonatokon

2016. december 20., kedd 13:21

A berlini terrortámadás után elrendelték a magyarországi német nagykövetség és a nagyköveti rezidencia folyamatos őrzését, valamint az orosz nagykövetség őrzését is megerősítették, jelentette be kedd délután Lakatos Tibor, az Országos Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi főosztályvezetője.

A rendőrség sajtótájékoztatóján elmondták azt is: a Budapest és München között járó vonatokon kiemelt rendőri ellenőrzés lesz, a magyar rendőrök együttműködnek ebben az osztrák és német kollégáikkal. A Magyarországon áthaladó nemzetközi vonatokat a Készenléti Rendőrség kíséri. Állandó rendőri jelenlét lesz a fejpályaudvarokon.

Lakatos Tibor azt mondta: ezeket az intézkedéseket most elégségesnek ítélik, de szorosan együttműködnek a terrorelhárítással, az Alkotmányvédelmi Hivatallal, és ha olyan információ merül fel, hogy hazánk veszélyeztetettségében változás állna be, úgy haladéktalanul meg tudják tenni a szükséges további intézkedéseket.

A Terrorellenes Koordinációs Bizottság korábban úgy határozott, hogy nem emelik a Magyarországon hatályban lévő 3-as, közepes terrorfenyegetettségi fokozatot, mert még utalás szintjén sem keletkezett magyarországi terrorcselekmény elkövetésére vonatkozó információ.

Papp Károly, az országos rendőrfőkapitány Magyarország teljes területén állandó, megerősített rendőri jelenlétet rendelt el a jelentős tömegeket vonzó bevásárlóközpontok, piacok, vásárok környékén.

Rovatok