Index Vakbarát Hírportál

Elnézést kért a Jahn Ferenc Kórház, mert napokig a WC-ben volt egy halott

2016. december 21., szerda 19:54

November végén egy holttestet találtak a Jahn Ferenc Kórházban, mint kiderült, a nő napokig volt bezárva a WC-be. Most lezárult a vizsgálat, annak eredménye szerint a kórházban senki nem hibázott, de számos változtatást vezetnek be a WC-k használatával, a portaszolgálat működésével és a takarítással kapcsolatban.

„A 2016. november 27-én észlelt haláleset körülményeivel kapcsolatos kivizsgálással összefüggésben az alábbi tényeket és intézkedéseket kívánjuk nyilvánosságra hozni:

Kórházunk részéről orvos-szakmai mulasztás kizárható.

A halál koszorúér szűkület talaján kialakult szívelégtelenség következtében állt be.

A hatósági igazságügyi orvos-szakértői vélemény és a kórházi belső vizsgálat alapján egyértelműen megállapítást nyert, hogy a hajléktalan hölgy legkorábban 2016. november 25-én, pénteken a normál munkaidőt követően zárkózhatott be a mellékhelyiség fülkéjébe, és ezt követően hunyt el.

A vizsgálat alapján intézkedéseket tettünk a hasonló esetek elkerülése érdekében.

A Jahn Ferenc Kórház együttérzését fejezi ki az elhunyt asszony halála miatt mindazoknak, akik ismerték és szerették, egyúttal elnézést kér mindazoktól, akiket az eset felkavart, megbántott vagy rossz érzéssel töltött el.

Sajnáljuk a történteket, de az ellátásra szoruló betegek bizalmának megtartása és a Kórház jó hírének megőrzése érdekében visszautasítjuk a korábbi rosszhiszemű híreszteléseket.

Természetesen a szükséges következtetéseket levontuk és minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy hasonló eset a jövőben ne fordulhasson elő. Továbbra is mindent elkövetünk a biztonságos, magas szakmai színvonalú betegellátás érdekében és kérünk mindenkit, hogy törekvéseinket támogassa.”

Rovatok