Index Vakbarát Hírportál

Több ház is leégett karácsonykor

2016. december 25., vasárnap 10:03 | aznap frissítve

Több lakóház égett le és vált lakhatatlanná, egy ember pedig vélhetően füstmérgezésben vesztette életét december 24-én este. Karácsonyfatűz mostanáig nem sok volt, s az ónos eső miatt sem növekedett számottevően a balesetek száma – derült ki Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) összesítéséből.

Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményük szerint országszerte összesen 49 esetben avatkoztak be tűzeseteknél és 54 műszaki mentésben vettek részt a tűzoltóegységek. 

Karambolok is történtek szenteste napján. Az ORFK összesítéséből kiderült, hogy az elmúlt 24 órában a rendőrök 28 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, ebből 9 súlyos és 19 könnyű sérüléssel végződött.  

A bűnözőknek sem indult jól a karácsony, a rendőrök összesen 95 személyt fogtak el, közülük 14 főt az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 68 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten. 166 személyt állítottak elő, köztük 85 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt és további 12 személyt ittas vezetés gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 189 esetben foganatosítottak.

Rovatok