Index Vakbarát Hírportál

Újabb embert rúgtak ki a Pannon Lapok Társaságától

2016. december 30., péntek 08:24

Elbocsátották Kinde Kálmánt, a Pannon Lapok Társaságának (PLT) gazdasági ügyvezető igazgatóját - írja a Mandiner alapján a Kreatív.hu. Így már hatra nőtt az Orbán-interjú miatt kirúgott emberek száma. Azonnali hatállyal kell távoznia Kindének, a hírt Kázmár Judit, a kiadó stratégiai (és jelenleg egyetlen) ügyvezetője körlevélben jelentette be a hírlap munkatársainak. A gazdasági ügyvezetőnek mint a PLT tulajdonosa, a Mediaworks mondott fel.

A Fejér Megyei Hírlapban december 24-én jelent meg az az Orbán Viktor-interjú, amit valaki a nyomdába adás előtt több helyen is meghamisított. A PLT többi megyei lapjában is megjelenő, a Mediaworkstől készen kapott interjú csak a Fejér Megyei Hírlapban jelent meg a kiegészített, a valóságban el nem hangzott félmondatokkal. A belső vizsgálatokból az derült ki, hogy a korrektor jelszavát használták, és feltehetőleg távoli gépátvétellel történt a hamisítás.

Öt embernek azonnali hatállyal felmondtak, ők emiatt munkaügyi perre készülnek. Kinde Kálmánnal most hatra emelkedett a hekkelési ügy miatt elbocsátottak száma.

A Kreatív belső forrásból megtudta azt is, hogy a Fejér Megyei Hírlaptól december 31-ei hatállyal távozik Sebestyén Lilla is. Az újságíró a kirúgott munkatársakkal való szolidaritásból mondott fel, de a Kreatív tudomása szerint hasonló indokkal más is tervezi, hogy feláll a laptól.

FRISSÍTÉS: Az MTI-n keresztül kiadott közleményben a Pannon Lapok Társasága azt közölte, hogy Kinde Kálmán gazdasági ügyvezető igazgató távozása és a a Fejér Megyei Hírlapban megjelent miniszterelnöki interjú meghamisítása között nincs összefüggés.

Rovatok