Index Vakbarát Hírportál

Molnár Gyula: Zsákutca az MSZP-Jobbik összefogás

2017. január 3., kedd 12:41

Hibás elképzelésnek tartja az MSZP elnöke azt, hogy pártjának a Jobbikkal kellene összefognia a Fidesz-KDNP-kormány leváltása érdekében – idézte Molnár Gyulát az MTI.

„A Jobbikkal összefogni leváltani a Fideszt, az egy hibás koncepció” – mondta  az elnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kedden. Szerinte nyilvánvaló, hogy ez az ország és a szavazók szempontjából is zsákutca.

Úgy vélte, a Fidesz és a Jobbik ugyanazt akarja, csak az egyik hangosabban.

Medgyessy ne adjon tanácsot

Molnár elmondta, nagyon nem örül annak, hogy Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök – aki a Jobbik és az MSZP összefogását felvetette – úgy érezte, hogy mostantól kezdve tanácsadói szerepet is kell vállalnia a pártban.

Kunhalmi Ágnes, a szocialisták országgyűlési képviselője és fővárosi elnöke december 30-ai sajtótájékoztatójával kapcsolatban a pártelnök úgy foglalt állást, hogy párttársának nem kellett volna kiállnia újságírók elé, ha úgy érezte, hogy ezt nem tudja megtenni. Ez nem pártügy, hanem ez az ő személyes dolga, végig kell gondolnia, hogy szabad-e a sajtó elé ilyen hangulatban kiállni – fűzte hozzá.

Kunhalmi a sajtótájékoztatóján a kormány 2016-os telejsítményét értékelte volna röviden és kommentálta Medgyessy már idézett felvetését a Jobbikkal való összefogásról, ám többször indokolatlanul elnevette magát.

Rovatok