Index Vakbarát Hírportál

Gyárfás szerint nem az adófizetők állják Mészáros Lőrinc tévészékházának felújítását

2017. január 4., szerda 19:28

Az St. Plusz Kft. tulajdonosaként adott ki közleményt szerdán Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség lemondott elnöke, hogy reagáljon az egykori Nap TV-székház adásvétele körüli hírekre.

Az ügy előzménye, hogy az Echo tévét megvásárló Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester a Demokratának adott interjújában azt mondta, megvásárolta az egykori Nap TV Angol utcai épületét. "Bár írott szerződés most, amikor beszélgetünk, még nincs, de kezet fogtunk, vagyis a szóbeli egyezség megszületett. Oda fog átköltözni az Echo Televízió."

Az ügylet körül viszont némi furcsaság, hogy a 2017-es nyári vizes-vb-t lebonyolító Bp2017 márciustól egy forintért bérli az ingatlant, közben cserébe felújította az épületet. Így felmerült a gyanú, hogy Mészáros Lőrinc esetleg már egy állami cég által felújított épületet vehet meg jó áron.

Erre reagált szerdán az MSZP, közölték, büntetőfeljelentést tesznek, ha Mészáros valóban megveszi Gyárfástól a közpénzből felújított házat. Azt írták, hogy „a magyar emberek nem azért fizetnek adót, hogy a pénzükből Mészáros Lőrinc és a mögötte álló Fidesz-közeli kör jól járjon”.

Gyárfás azonban most közölte, nincs aláírt szerződése Mészáros Lőrinccel, de ha lesz, ki fogja fizetni a felújítást az állami cégnek, hiszen korábban írásban is megállapodtak a Bp2017-tel, hogy kifizeti a felújítást, ha az ingatlan vevőre talál.

Rovatok