Index Vakbarát Hírportál

Feltörték a jobbikos Mirkóczki irodáját

2017. január 9., hétfő 13:08 | aznap frissítve

Az Országgyűlési Képviselői Irodaházában feltörték Mirckóczki Ádám jobbikos képviselő irodáját. Ezt maga a képviselő adta hírül a Facebook-oldalán. Az eset azért is figyelemreméltó, mert a Képviselői Irodaház szigorúan védett objektum és fegyveres őrök felügyelik a beléptetést. 

"Most hívtak Budapestről kollégák, hogy az Országgyűlés Képviselői Irodaházában lévő 4. emeleti irodám tárva-nyitva, s mint kiderült, azt ismeretlenek feltörték! Ugye ez az irodaház, amely elvileg szigorúan védett objektum és biztonságos beléptetőrendszerrel rendelkezik. Ennek ellenére simán feltörték az irodánkat, ahol kollégámmal közösen végezzük napi munkánkat. Furcsa mód mindketten, immáron hetedik éve a nemzetbiztonsági- valamint a honvédelmi- és rendészeti bizottságban dolgozunk, mindketten nemzetbiztonsági átvilágításon estünk át és elvileg nemzetbiztonsági védelem alatt állunk, hiszen minősített adatokkal, kvázi államtitkokkal dolgozunk. Mindez a kiemelten védett képviselői irodaházban történik..." - írta a képviselő, aki fotókat is közzétett a bűncselekményről. 

Azt még nem tudja, hogy beléptek-e a számítógépeibe, esetleg tűnt-e el valami. "Természetesen a rendőrségnél és az Alkotmányvédelmi Hivatalnál megtesszük a szükséges lépéseket" - írta, majd sokat sejtetően hozzátette: "nagyon érdekelne, hogy vajon lehet-e összefüggés a betörés és a pénteki sajtótájékoztatóm között, ahol arról beszéltem, hogy rendszeresen jelentkezni fogunk egri- és Heves megyei fideszes korrupciós ügyekkel... "

Két másik irodába is bementek

A Jobbik szóvivője, Jakab Péter fél 3-kor tartott sajtótájékoztatót az ügyben, ezen azt mondta az MTI híradása szerint, hogy nemcsak Mirkóczki irodáját törték fel, két másik iroda ajtaját is nyitva találták. Jakab szerint az elkövetők nem anyagi javakat, hanem adatokat, dokumentumokat akartak elsajátítani, értéktárgyak nem hiányoznak.

Mint mondta, az ügyben a rendőrség és az Alkotmányvédelmi Hivatal folytat eljárást. A hatóságoktól azt várják, hogy határozza meg az elkövetőket és a megrendelőket, derítse ki az indítékokat. Jakab szerint ugyanakkor az irodák az épület egy kieső részén vannak, a terület nincs bekamerázva.

A szóvivő felszólította a párt politikai ellenfeleit, hogy felejtsék el a maffiamódszereket, és küzdjenek férfihoz illő módon.

Rovatok