Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek az izraeli turistát agyonverő fiatalok ellen

2017. január 17., kedd 09:53 | aznap frissítve

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és kábítószer birtoklása miatt vádat emelt két férfivel szemben, akik tavaly áprilisban Tiszakécskén agyonvertek egy izraeli turistát. Az előzetesben lévő fiatal férfiak akár életfogytig tartó fegyházbüntetést is kaphatnak.

A 22 éves kocséri és a 20 éves lakiteleki vádlottak tavaly áprilisban figyeltek fel a városban élő férfira, akit ki akartak rabolni, ezért szállást ajánlottak neki és elcsalták egy romos ház udvarára. A vádirat szerint az idősebb vádlott felvetette, hogy nemcsak kirabolni, hanem meg is kellene ölni a férfit, mivel régóta foglalkoztatja a gondolat, hogy milyen érzés lehet ölni. Ezután a hálózsákban alvó férfit téglákkal kezdték dobálni, mire elvesztette az eszméletét, kisvártatva azonban magához tért, ekkor az elsőrendű vádlott úgy fejbe rúgta, hogy életét vesztette.

A vádlottak átkutatták a turista holmiját és magukkal vitték két mobilját, laptopját, fülhallgatóit, 3 ezer forintját és 20 dollárját. A holttestet elrejtették a romos ház melléképületébe és törmelékkel takarták el. A lopott holmik egy részét eladták, a többit pedig elásták.

A bűnügyről írt helyszíni riportunkat itt olvashatja:

Rovatok