Index Vakbarát Hírportál

Meghibásodás volt a Paksi Atomerőmű egyik blokkjában

2017. január 19., csütörtök 17:07

Valamilyen, közelebbről meg nem nevezett meghibásodás történt szerdán a Paksi Atomerőmű egyes blokkjában, ami miatt csökkentett teljesítménnyel tudják csak működtetni az egységet.

​2017. január 18-án 0:30-től a Paksi Atomerőmű 1. blokkját villamos berendezés meghibásodása miatt 50 szzalékos teljesítményszintre terhelték le. Az esemény a másik három blokk üzemelését nem befolyásolja.

- derült ki a Paksi Atomerőmű honlapján közzétett szűkszavú közleményből.

Azonban olyan sajtóértesülések is napvilágot láttak, amelyek szerint nem csak félházzal megy az erőmű egyes blokkja, hanem mind a két generátorát teljesen le kellett állítani. 

Kérdéseinkkel mi is megkerestük a Paksi Atomerőművet, akik később sajtóközleményben tájékoztattak arról, hogy az egyes blokk egy pillanatra sem állt le, és az esemény nem érintette a nukleáris berendezéseket.

A közlemény szerint január 17-én este 10-kor egy esetleges transzformátor-meghibásodás elkerülése miatt indították el az egyes blokk leterhelését, és állították be a teljesítményet 50%-osra. A szakemberek jelenleg a helyzet megoldásán dolgoznak, de a másik három blokk zavartalanul működik.

Rovatok