Index Vakbarát Hírportál

Egy nap alatt hétmilliót dobtak össze a Kétfarkú Kutya Párt olimpiaellenes plakátjaira

2017. január 20., péntek 16:52

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Momentum Mozgalom olimpiarendezés-ellenes aláírásgyűjtéséhez csatlakozva plakátkampányt kezdett szervezni: arra kérte az embereket a Facebookon és honlapján, hogy küldjenek nekik egy kis pénzt, amiből NOlimpiás plakátokkal áraszthatják el Budapestet, írtuk csütörtökön.

Az már akkor kiderült, az emberek fogékonyak voltak a felhívásra, egy óra alatt egymillió forint jött össze. A 444 rákérdezett, hogy állnak most, és kiderült, 7 millió forintot dobtak össze az emberek egyetlen nap alatt a kezdeményezésre. Kovács Gergő pártelnök megígérte, „ha véletlenül összejönne 2000 milliárd forintnyi adomány, akkor megrendezi Budapest a 2024-es olimpiát. Ebből a pénzből" - írja a lap.

A Kétfarkú Kutya Párt legutóbb 2015 nyarán, a kormány bevándorlóellenes kampányának ellenkampányaként szórta tele az országot plakátjaival. Akkor az MKKP 3 milliót kért, végül 34,5 millió forintot kapott e célra több mint 4000 támogatójától. Ezzel a kormány után ők költöttek a legtöbbet a 2016 októberi kvótanépszavazás elleni kampányban.

Miután szerdán hitelesítette a Fővárosi Választási Bizottság a Momentum Mozgalom aláírásgyűjtő íveit, csütörtökön reggel elindult a nemrég feltűnt szervezet aláírásgyűjtő kampánya a budapesti olimpiai pályázat visszavonásáért. A főként fiatalokból álló Momentumnak bevallásuk szerint távlati célja, hogy párttá alakuljanak, és leváltsák az Orbán-kormányt.

Rovatok