Index Vakbarát Hírportál

Olimpiás szavazatukat magyarázzák a fővárosi ellenzéki politikusok

2017. január 25., szerda 18:06

Lehet-e az olimpiai pályázat visszavonása ellen szavazni úgy, hogy az valójában az olimpia elleni szavazás? Ha jól értjük, igen. Az történt ugyanis, hogy délután megírtuk: MSZP-s, DK-s és jobbikos szavazatokkal söpörte le az asztalról a Fidesz az olimpiai pályázat visszavonásáról szóló javaslatot.

Ezután a szavazáson tartózkodó Karácsony Gergely a Facebookon tett közzé egy írást, a DK-s Hajdu László pedig közleményt adott ki.

Karácsony szerint, "a mai érdemi döntés az volt a Fővárosi Közgyűlésben, hogy Budapest benyújtja a végleges pályázatát. Én ezt NEM támogattam. A visszavonást sem szavaztam meg, mert egy éve azt képviseltem, hogy ebben az ügyben népszavazásnak kell döntenie. Nem értem, miért lenne ellentétes a népszavazás támogatásával az, hogy nem akarom eldönteni előre azt, amit szerintem a választóknak kéne eldönteni."

A visszavonásra nemet nyomó Hajdu pedig azt közölte, hogy "a mai Fővárosi Közgyűlésen Tarlós István főpolgármester budapesti olimpiáról szóló előterjesztését sem én, sem Gy. Németh Erzsébet, a DK fővárosi önkormányzati képviselője sem szavazta meg. Az egyik, helyszínen kiosztott módosító indítványra (ez a visszavonás - a szerk.) tévedésből szavaztam nemmel, ez kiderült olimpia-ellenes álláspontomból is. A Fővárosi Közgyűlésben tett felszólalásomban azt is elmondtam, hogy felelős polgármester miért nem támogathatja, hogy Budapest olimpiát rendezzen".

Rovatok