Index Vakbarát Hírportál

200 milliót csaltak ki egy szerelmes nőtől

2017. január 26., csütörtök 10:11 | aznap frissítve

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség több rendbeli csalás miatt emelt vádat négy emberrel szemben, akik több mint 200 millió forintot csaltak ki egy nőtől, írja a Bama.hu

A csalás főszereplője egy férfi, aki ellen több büntetőeljárás van folyamatban. Évek óta vagyon elleni és erőszakos bűncselekményekből tartja fenn magát.

Az amúgy házas férfi megismerkedett egy jómódú vállalkozó feleségével.  2015 tavaszán azt mondta a nőnek: a házassága megromlott és vele képzeli el a jövőjét. A nő ezt elhitte a férfinak, majd rövid idő után elköltözött a férjétől.

A férfi ezután arról győzte meg a nőt, hogy a volt férjét börtönbe kell juttatnia, de előtte ki kell menteni a családi vagyont. A nő erre több feljelentést tett a férje ellen, a családi vagyont pedig fokozatosan átadta szerelmének: készpénzt adott neki, a nevén lévő ingatlant, és a nagy értékű autókat pedig átíratta a férfi érdekeltségébe tartozó cégekre.

A nő megtévesztésében a csaló férfit a felesége és két ismerőse segítette. A vádlott összesen mintegy 200 millió forint értékű vagyont szerzett meg.  És hogy mire költötte a férfi pénz egy részét? A feleségével együtt utazgatott, és napi kiadásaikat fedezte.

A vagyon egy része az eljárás közben visszakerült a megtévesztett nőhöz.  A csalás minősített esetének büntetési tétele 5-10 évig terjedő szabadságvesztés. 

Rovatok