Index Vakbarát Hírportál

Százmilliós csalás miatt hat év börtönt kapott egy nyíregyházi testvérpár

2017. február 8., szerda 18:38 | aznap frissítve

Szerdán jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék egy testvérpárt, akik piackutatás és ingatlanközvetítés ürügyén mintegy kilencvenöt millió forintot csalt ki ügyfeleitől, írja az MTI.

A vádlottak egy nógrádi kft.-vel kötött megállapodás alapján piackutatást és ingatlanközvetítést végeztek nyíregyházi irodájukban, ügyfeleiknek végrehajtás alatt álló ingatlanokat ajánlottak megvásárlásra. 2010 júliusa és 2012 októbere között húsz sértettől különböző pénzösszegeket vettek át "előleg" címén, azt hazudták, hogy a végrehajtóval való jó kapcsolatuknak köszönhetően a piaci árnál lényegesen kezdvezőbben juthatnak az ingatlanokhoz az árverésen. 

Pénzt egyébként semmilyen jogcímen nem voltak jogosultak átvenni az ügyfelektől, mivel az esetleges vételárelőleg befizetése ügyvédi letétbe helyezéssel történt - ismertette a Törvényszék szóvivője.

A vádlottak fel sem vették a kapcsolatot a végrehajtóval, az ingatlanok nagy többségénél nem is volt kitűzött árverés. A testvérpár ezzel a trükkel csaknem 95 millió forintot szerzett, ebből több mint 41 millió forint megtérült.

A Nyíregyházi Járásbíróság első fokon több mint húszrendbeli, társtettesként elkövetett, vagyon elleni bűncselekmény miatt a vádlottakat hét-hét év börtönbüntetésre ítélte. A védelmi fellebbezések után a másodfokú bíróság mindkét vádlott büntetését esetében egy-egy évvel enyhítette.

Rovatok