Index Vakbarát Hírportál

Demszky mégsem megy el az OLAF-meghallgatásra

2017. február 9., csütörtök 20:12 | aznap frissítve

Bár két nappal ezelőtt Demszky Gábor volt főpolgármester azt nyilatkozta, hogy elmegy a 4-es metró körüli korrupciógyanút vizsgáló parlamenti bizottság ülésére, mert nincs takargatnivalója, csütörtök este fordult a kocka.

Magyar György, Demszky ügyvédje az ATV A nap híre című műsorában azt nyilatkozta, Demszky megváltoztatta álláspontját, nem kíván biodíszletként szerepelni a Fidesz által kezdeményezett vizsgálatban, ezért mégsem megy el a parlamenti bizottsági meghallgatására.

Tarlós: Vitatni kell a megállapításokat

Tarlós István főpolgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, már-már felelőtlenség nem vitatni az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) által a budapesti 4-es metró beruházásáról tett megállapításokat, főpolgármesterként kötelessége is ezt megfelelő hangnemben megtenni.

Tarlós István úgy fogalmazott: "tehát nem is valamiféle elhatározás kérdése a dolog, hanem én úgy gondolom, hogy egy városvezetőnek, Budapest főpolgármesterének akkor is kötelessége megfelelő hangnemben vitatni az OLAF különböző megállapításait, ha csak 1-2 milliárdot tud visszaszerezni". Egyetlen egy lehetőséget sem szabad kihagyni hogy a város és az ország veszteségeit mérsékeljük - tette hozzá.

A főpolgármester azt is mondta, hogy a 4-es metró szerződései nagyon rosszak, sok kárt okoztak vele, de hogy mennyi esetben állapítanak majd meg bűncselekményt, azzal meg kell várni az illetékesek döntéseit.

Rovatok