Index Vakbarát Hírportál

Nem a DBR-es Gulyást körözik a 4-es metró miatt

2017. február 9., csütörtök 17:27 | aznap frissítve

Gulyás László, a DBR Metró Projektigazgatóság volt vezetője, akiről a sajtó a 4-es metró körüli botrány külföldre szökött gyanúsítottjaként írt, az Indexnek csütörtök kora este kijelentette, hogy tévesen azonosították, nem áll körözés alatt és az országban tartózkodik. Este 6-kor a Fővárosi Törvényszék is közleményt adott ki, hogy nem Gulyás áll körözés alatt.

Gulyást, aki nem szerepel a Police.hu-n lévő körözési listán sem, a Magyar Nemzet nevezte néven (a cikket az Index is szemlézte). Gulyás neve azután került elő, hogy a Párbeszéd Magyarország társelnöke, Szabó Tímea a legfőbb ügyésztől azt kérdezte, hogy az elmúlt hat évben miért nem történt érdemi előrelépés a 4-es metró beruházással kapcsolatos nyomozásban.

Mai sajtótájékoztatóján a Miniszterelnökséget vezető Lázár János sem cáfolta – igaz, nem is erősítette meg –, hogy  Gulyás László az ügy gyanúsítottja. 

A Szabónak adott, a nyomozó hatóságok munkáját részletező válaszában Polt Péter viszont nem nevezte meg az ügy gyanúsítottjait. Velük kapcsolatban annyit közölt, hogy hárman vannak. Kettejüket a Központi Nyomozó Főügyészség kihallgatta – róluk Fazekas Géza, a legfőbb ügyész szóvivője csütörtök este az ATV-ben annyit mondott, hogy egyikük sem közszereplő –, az eljárás harmadik terheltje viszont külföldre távozott, miután az illetékes bíróság – egy másik ügyben – elutasította az ügyészség indítványát az előzetes letartóztatása meghosszabbítására, és szabadlábra helyezték.

Polt válaszából az is kiderül, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség indítványára a Budai Központi Kerületi Bíróság idén január 11-én és 23-án kelt határozataival rendelte el a harmadik gyanúsított európai és nemzetközi körözését.

Gulyás Lászlóról Demszky Gábor volt főpolgármester ma kijelentette, hogy a tűzbe tenné érte a kezét. Ha az ember a Police.hu listáján rákeres a Polt által megadott körözések elrendelőjére és időpontjaira, egyetlen pontos találatot kap: egy olyan személyét, akiről korábban már írt a sajtó gyanús ügyek kapcsán.

Rovatok