Index Vakbarát Hírportál

50 aranyrög volt a lopott széfben

2017. február 10., péntek 08:39 | aznap frissítve

Különösen nagy értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás és más bűncselekmény miatt emeltek vádat azokkal az abonyi férfiakkal szemben, akik ismerősük házából ellopták a széfet, amiben ékszereket, aranytömböket találtak - közölte a Ceglédi Járási Ügyészség.

Kalapáccsal szétverték

A fiatal abonyi férfiak 2016 márciusában egy ismerősük szüleinek házában vendégeskedtek Abonyban. A háziak részéről csak a fiú volt otthon. A vádlottak az egyik festmény mögött felfigyeltek egy széfre, amit anélkül, hogy a házigazda észrevette volna, kiemeltek a falból. Egyikük házába vitték, ahol kalapáccsal szétverték. Ékszerek és készpénz mellett 50 aranytömböt találtak, összesen több mint 70 millió forint értékben.

A tolvajok a széfet egy patakba dobták, a készpénzt elosztották egymás között. Az aranytömbök egy részét ismerősükre, a bűnügy további vádlottjára bízták, aki azokat zálogházakban értékesítette. Volt olyan aranytömb, amit elástak, az ékszerek egy részét zálogba adták.

Elkezdtek költekezni

A vádlottak a lopott pénzből költekezni kezdtek: márkás órákat, műszaki cikkeket, autókat vásároltak. Annak érdekében, hogy ez ne keltsen feltűnést, a kocsikat más nevére vették meg. A nyomozás során az aranytömbök egy része előkerült. A lopott dolgok eladásából nyert pénzen vásárolt kocsikat a rendőrök lefoglalták.

Börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra tett indítványt az ügyészség.

Rovatok