Index Vakbarát Hírportál

Tízezer aláírást adott át a Párbeszéd a nolimpiásoknak

2017. február 16., csütörtök 12:01

A Párbeszéd párt, és annak elnöke, Szabó Tímea a Nyugati aluljárójában csütörtök délben adott át tízezer aláírást a Nolimpia Mozgalom aktivistáinak. Szabó a rögtönzött sajtótájékoztatón azt mondta, a Párbeszéd az elejétől kezdve gyűjti az aláírásokat. Meggyőződésük, hogy Orbánéknak a valóban fontos dolgokra kellene költeni a pénzt: oktatásra, egészségügyre. „Négy hete gyűjtjük az aláírásokat, több mint 10 ezer aláírást adunk most át, de folytatjuk holnap is. Reményeink szerin összesen 12 ezer aláírást gyűjtünk" - mondta a párt elnöke. Hozzátette, bízik benne, hogy megtartják majd a népszavazást az olimpia megrendezéséről.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, komoly csalásokra számítanak, törvénytelen lépésekre a kormány részéről, hogy megakadályozzák a népszavazás kiírását, szerinte az is benne van, hogy tényleg felemelik a szükséges aláírások számát. Elmondta, hogy a Párbeszédet is érték atrocitások, köpködések, beszólások, lökdösések az aláírásgyűjtés során. Ezt annak kapcsán mondta, hogy éppen ma, csütörtökön vágtak fejbe borosüveggel egy LMP-s aláírásgyűjtőt a Móriczon.

Szintén újságírói kérdésre Szabó lemondta, nem tartanak a Momentum mozgalomtól, mint versenytárs, sőt örülnek: „új szereplőkre van szükség a politikai palettán, és arra, hogy minél több fiatal akarjon beleszólni az ország ügyeinek alakításába".

Az LMP 23 ezer aláírást adott le a hétvégén, az Együtt választókerületenként 500-at tehát összesen 9 ezret ígért, végül 10487 aláírást adtak át a Momentumnak, Szanyi Tibor magánakciója 170 aláírást tartalmazott és Kunhalmi azt mondta, az MSZP-sek egyenként adják oda a gyűjtött aláírásokat, az ő konyhaasztalán 700 aláírás volt, amikor nyilatkozott. A Kétfarkú Kutyapárt 4200 aláírással járult hozzá a népszavazási kezdeményezéshez.

Rovatok